

Biyografim
Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı
Op.Dr.Aynur SARIHAN
Hizmetlerimiz


Gebelik ve Doğum
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Jinekoloji
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Jinekolojik Kanserler
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Aile Planlaması
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Kızlık Zarı
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Vajinismus
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Vajen Estetiği
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Getat Uygulamaları
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Tüp Bebek
Op.Dr.Aynur SARIHAN

Kadın Hastalıkları
Sağlığınız En Değerli Varlığınız.

Gebelik takibi nasıl yapılır?
Pek çok anne adayı doğum uzmanına adetleri geciktikten sonra hamile kaldıklarından şüphelenip baş vurmaktadırlar. )
Devamını Oku..Gebelik ve Bebek
Gebe kalmadan önce hem ruhsal hem de fiziksel olarak hazır olmak gerekir. Çünkü gebelik, hormonal ve fizyolojik değişikliklerin olduğu bir süreçtir.İlk doktor ziyaretini hamile kaldıktan sonra yapmak her zaman yeterli olmayabilir. )
Devamını Oku..Gebelik öncesi muayene
Anne olmaya karar verildiğinde ilk yapılması gereken gebeliği takip etmesi istenilen hekim ile temasa geçmek, ve muayeneye gitmektir. )
Devamını Oku..Epidural anestezi ile ağrısız doğum
Epidural anestezi (ağrısız doğum)hem normal doğum hem de sezaryen doğumda uygulanabilir. )
Devamını Oku..Riskli gebelikler
Bu tür riskli durumları; anneye, bebeğe ve gebeliğe bağlı riskler olarak üçe ayırabiliriz. )
Devamını Oku..


Sıkça Sorulan Sorular
Kadın Sağlığı
Genel olarak eslerin herhangi bir korunma yöntemi uygulamadan ve düzenli cinsel ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl boyunca gebe kalamaması durumunda doktora müracat etmeleri önerilir.
Ancak günümüzde daha geç yaşlarda evlenme oranı arttığından kısırlıkla ilgili şüphesi olan erkeklerin üroloji uzmanına müracaatı önerilir. Mutlaka çiftler eşleri ile birlikte muayeneye gelmelidirler.
Erkeklerde genel fiziksel muayenenin yanı sıra bazı hormon tetkikleri, gerekli ise genetik incelemeler ve mutlaka geçmişte yapılmış dahi olsa merkezimizde semen analizinin tekrar incelenmesini gerekmektedir.
Çocuk sahibi olmakta güçlük çeken çiftlerde detaylı bir inceleme ile problemin nereden kaynaklandığı aydınlatılmalı, tedavi gerekliliği belirlenmeli ve çiftin en kolay şekilde gebelik elde etmesini sağlayacak olan tedavi yöntemi belirlenerek çifte sunulmalıdır.
Tedavi yöntemleri; yumurtlama uyarısı ve takibi, aşılama ve tüp bebek tedavisidir. Uygun şartlara sahip olan çiftlerde, ilaçlarla yumurta gelişiminin sağlanmasını takiben spermin belirli işlemlerden geçirilerek rahmin içerisine verilmesi anlamına gelen "intrauterininseminasyon" (aşılama) tedavisi ile gebelik elde edilebilir.
Bazı durumlarda da doğrudan tüp bebek tadavisine geçebiliyoruz.Bayanın tüplerinin tamamen kapalı olması veya erkeğin sperminin aşılama yapılamayacak kadar az veya hiç olmaması gibi durumlarda her çifti ayrı ayrı değerlendirerek direkt tüp bebek tedavisi yapabiliyoruz.
Aşılama bayanın yumurtlaması sağlandıktan sonra eşinin yıkanmış hızlı spermleri seçilmiş menisinin direkt rahim içine konulmasıdır.
Bayanın yumurtlaması bazen haplarla bazen gonadotrophinler denen ignelerle elde edilir. Daha sonra çatlama ignesiyle yumurtlama elde edildikten sonra doktorun söylediği saatte aşılama yapılır.
Bu bazen doktorun tercihine göre ayda bir veya 2 kez aşılama yapılabilir. Başarı oranı her yapışta -20 oranındadır .Bu tekrarlayan denemelerde kumulatif olarak artar.
- Eger sezeryan dan sonra en az 3 yıl ara verilmişse
- İlk sezeryan baş pelvis uyuşmazlığı nedeniyle (halk arasında çatı darlığı deniliyor)
- Son ultrasonik kontrollerde uterusun (rahmin) kalınlığı uygunsa
- Doğum sırasında çok yoğun bir ilgi ve bakım sağlanabiliyorsa normal doğum denenebilir.
- Ama genede doğumun normal olabileceği garanti edilemez. Eğer acil bir durumla karşılaşılırsa sezeryana alınabilir.
En Popüler Konu Başlıkları
